A Budapesti Ingatlan Nyrt. (BIF) is bekerül a BÉT elemzési programjába

    Budapest, 2017. december 18., hétfő (MTI) - Jövő év januárjától bővül a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elemzési és árjegyzési programjában résztvevők köre, az új szolgáltatásba bekerül a Budapesti Ingatlan Nyrt. (BIF) is - közölte a BÉT az MTI-vel hétfőn.
hirdetés
    A közlemény szerint hétfőtől már hét újabb elemzés érhető el a tőzsde honlapján, amelyekre hírlevélben is fel lehet iratkozni. Az angol nyelvű elemzések mellett a papírok többségénél az árjegyzését is elvégzik az erre a feladatra szerződött tőzsdetagok.

    A decemberben indult új szolgáltatás keretében elsőként a Concorde Duna House elemzését publikálták, 2018 januárjától a BIF-fel kibővülve, tizenegy papír elemzését teszik majd közzé.

    A független elemzések elkészítésének tőzsdei támogatása nem ismeretlen a világban, példa lehet erre a Deutsche Börse kis- és középvállalati piaca, a Scale is, ahol a befektetői döntések megalapozottságát, illetve a tőzsdei forgalom növelését segítik elő ezek az elemzések - jelzik a közleményben.

    A BÉT programja a 2016-ban elfogadott öt éves stratégiának megfelelően azt támogatja, hogy a kibocsátói körön, azaz a kínálati oldalon belül a kis- és közepes tőkeértékű vállalatok jelenléte, szerepe hangsúlyosabb legyen a börzén. A BÉT az új szolgáltatáson keresztül gyakorlatilag a másodpiac fejlesztésébe kezdett azzal, hogy semleges szereplőként az elemzés mellett árjegyzést is vásárol a programban résztvevő tőzsdetagoktól. A programban érintett részvények kiválasztásának alapja elsősorban a kapitalizáció, a forgalom és a közkézhányad nagysága.

    A BÉT angol és magyar nyelvű oldalán a következő linken találhatóak meg az elemzések: https://www.bet.hu/BET-elemzesek; www.bse.hu/BSE-analyzes - közölte az értéktőzsde.