A köztulajdonú gazdasági társaságok kockázatait méri az Állami Számvevőszék

    Budapest, 2017. október 24., kedd (MTI) - Az állami és önkormányzati gazdasági társaságok korrupciós kockázatait és az azokat mérséklő integritási kontrollokat méri föl az Állami Számvevőszék (ÁSZ), hogy hatékonyabban védekezhessenek az integritásukat fenyegető korrupciós és egyéb veszélyekkel szemben.
hirdetés
    A hivatal keddi közleménye szerint a felmérés kérdőívét - a kitöltési útmutatóval együtt - az ÁSZ honlapjáról lehet letölteni és 2017. november 17-ig kell visszaküldeni. A társaságok az elektronikus kérdőív kitöltésével beazonosítják az integritásukat fenyegető kockázatokat és értékelik védelmi rendszerüket.

    Felidézték, hogy az ÁSZ második alkalommal vizsgálja a gazdasági társaságok korrupciós kockázatait és az integritási kontrollok kiépítettségét. A felméréssel - mint írták - a közszféra intézményeinek hét éve kezdődött rendszeres integritás-felmérését egészítik ki.

    Az ÁSZ az integritáskultúra és a korrupcióval szembeni ellenálló-képesség erősödését várja a felméréstől, amelynek eredményét és az abból készített elemzést közzé fogják tenni - áll a közleményben.