Amerikai elnökválasztás - Szakértő: Trump az intuíció, Clinton a részletek embere

    Budapest, 2016. szeptember 27., kedd (MTI) - Míg Donald Trump ösztönös fellépésével gyakran kerül szembe a tényekkel, Hillary Clintonnak a pontosság az erőssége, az amerikai elnökjelölteknek ezek a jellemzői jól megfigyelhetők voltak hétfői, első televíziós vitájukban is - mondta Frank Tibor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanára az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
hirdetés
    Azzal kapcsolatban, hogy a republikánus jelöltet, Donald Trumpot ellenfele a vitában szembesítette egy korábbi, Barack Obama jelenlegi elnököt érintő, igaztalannak bizonyuló vádjával, Frank Tibor azt mondta: Trumppal nagyon gyakran előfordul, hogy olyat mond, amit a választói szívesen hallanak, viszont nem felel meg a tényeknek. Trump ösztönös, rámenős ember, aki sokkal inkább hallgat az intuíciójára, mint a tanácsadóira, és ha egy-egy improvizált kijelentése nem bizonyul igaznak, azokat később szívesen visszavonja - tette hozzá.

    Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt ezzel szemben a részletek embere, ez az ő erőssége - hangsúlyozta. Trump improvizatív módszere nem biztos, hogy elnökként is beválna, vele ellentétben amit Clinton egyszer kimond, "az másnap is stimmel" - fűzte hozzá.