Angela Hewitt a Concerto Budapesttel ad koncertet

    Budapest, 2018. február 11., vasárnap (MTI) - Először ad koncertet Magyarországon Angela Hewitt kanadai zongoraművész, aki február 18-án a Concerto Budapesttel lép a Müpa színpadára.
hirdetés
    A zongoraművész Budapestre egy Sosztakovics-versenyművel és egy spanyol remekművel érkezik. A Sosztakovics-kompozíciók mellett - 1. zongoraverseny, IX. szimfónia és Három keringő a 2. jazz-szvitből - Manuel de Falla Éjszakák a spanyol kertekben című alkotása hangzik el Keller András vezényletével - közölte a Concerto Budapest az MTI-vel.

    Keller András és a Concerto Budapest együttese már eddig is sokat tett Dmitrij Sosztakovics magyarországi újra felfedezéséért, sőt hazai reneszánszáért. A közös koncert is ezt a szándékot teszi érzékletessé, hiszen a program háromnegyedét a szovjet-orosz zeneszerző művei teszik majd ki.

    Bár a kanadai zongoraművésznő olyan zeneszerzők világában is otthonosan mozog, mint Mozart, Beethoven, Chopin, Schumann és Liszt, a világ mégis leginkább Bach-játékáról ismeri. Az első teljes mű, amit megtanult, egy Bach-kompozíció volt. Nagy visszhangot keltett a Mozart-zongoraversenyeket tartalmazó duplaalbuma is, valamint Messiaen Turangalila-szimfóniája, amelyet a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarával rögzített. A közelmúltban Scarlatti- és Beethoven-lemezekkel jelentkezett, a brit Gramophone folyóirat pedig a beválasztotta a Hírességek Csarnokába (Hall of Fame).