Az MNB felfüggesztette a Wingholding kötvények tőzsdei kereskedését - FRISSÍTETT (új: Wingholding)

    Budapest, 2017. május 25., csütörtök (MTI) - Az MNB csütörtökön átmenetileg felfüggesztette a Wingholding Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. kötvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat - közölte a jegybank. A Wingholding tájékoztatása szerint "adminisztratív hiba" történt, és a társaság haladéktalanul pótolja a Magyar Nemzeti Bank által hiányolt tájékoztatást.
hirdetés
    Az MNB közleménye szerint a moratórium a törvény által előírt rendszeres tájékoztatás közzétételéig marad érvényben. Az MNB a kibocsátót egyúttal 4 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte.

    A jegybank megállapította, hogy a Wingholding Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. által a 2016. pénzügyi évről készített és korábban közzétett éves jelentés tartalmi elemeit a tulajdonosok közgyűlése ez idáig nem fogadta el, így a Wingholding Zrt. egyáltalán nem rendelkezik a kibocsátó legfőbb szerve által elfogadott éves beszámolóval.

    A társaság erre reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte, hogy haladéktalanul a közgyűlés elé terjeszti az éves beszámolót és annak elfogadásával együtt kezdeményezi a kötvényei tőzsdei kereskedésének újraindítását.

    A cég hangsúlyozta, hogy elkötelezett a tőzsdei szabályok betartása mellett, és eddig is mindenben megfelelt közzétételi kötelezettségeinek.

    Hozzátették: a cégcsoportja egyes tagjai már 2017. április 28-án lezárt, valós, auditált és végleges tartalmú pénzügyi beszámolókkal rendelkeztek, azokban változás azóta nem történt. A pénzügyi beszámolók tartalmát a tulajdonosok ismerték és elfogadták, azok közzétételét jóváhagyták.

    A Wingholding Zrt. már az MNB döntését megelőzően kitűzte közgyűlésének dátumát - május 31-re -, amelyen megtörténik az éves beszámoló elfogadása. A dátum kitűzésekor azonban adminisztratív hiba történt, ami miatt a közgyűlés időpontja a tőzsdei határidők utánra került - olvasható a közleményben.