BÉT - Alacsony forgalom mellett emelkedést várnak a szakértők a tőzsdén

    Budapest, 2018. február 19., hétfő (MTI) - Az amerikai kereskedési szünnap miatt alacsony forgalomra, a kedvező részvénypiaci hangulat miatt pedig emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó szakértők.
hirdetés
    Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: továbbra is pozitív a piaci hangulat, az ázsiai részvényindexek emelkednek, és az európai börzék is pluszban készülnek nyitni, ami a régiós papíroknak is lökést adhat.

    Az amerikai piacokon nincs kereskedés, ezért a szakértő arra számít, hogy alacsony forgalom mellett erősödnek az árfolyamok. Hozzátette: fontosabb makrogazdasági adatok nem várhatók, amelyek érdemben befolyásolnák a kereskedést.

    Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szintén úgy látja, hogy folytatódhat a pozitív korrekció a Budapesti Értéktőzsdén, ezt elsősorban a kedvező nemzetközi befektetői hangulat segítheti.

    Továbbra is jól szerepelhet az OTP, a bankpapír árfolyama megközelítheti a történelmi maximum értékét 11 780 forintnál. A Richter árfolyammozgása a múlt hét második felében éles fordulatot vett, itt is folytatódhat az emelkedés, 6000 forintnál található az első fontosabb potenciális megálló. A Magyar Telekom árfolyama is felfelé mehet, a technikai kép alapján jó esély van emelkedő hullám indulására. A Mol viszont bizonytalanul mozoghat a hétfői kereskedésben, mivel a vállalat éjfélkor teszi közzé jelentését - fejtette ki a szakértő az MTI-hez eljuttatott kommentárjában.

    Varga Zoltán is alacsonyabb aktivitásra számít hétfőn, mert az Egyesült Államok részvénypiacain az Elnökök napja miatt nem lesz kereskedés.

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 616,37 pontos, 1,60 százalékos emelkedéssel, 39 138,87 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt. A Mol ára nem változott, 2868 forintot ért záráskor, forgalma 1,0 milliárd forint volt. Az OTP-részvények ára 300 forinttal, 2,62 százalékkal 11 750 forintra emelkedett, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4,50 forinttal, 0,98 százalékkal 465 forintra nőtt, forgalma 94,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 175 forinttal, 3,03 százalékkal 5945 forintra emelkedett, a részvények forgalma 3,5 milliárd forintot ért el.