BÉT - Csökkenésre számítanak a szakértők a tőzsdén

    Budapest, 2017. február 24., péntek (MTI) - Csökkenésre számítanak a szakértők pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).
hirdetés
    Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: elképzelhető, hogy pénteken folytatódik a csütörtöki jelentős esés. A vezető részvények közül a szakértő a Mol esetében ugyan erősödést vár, de a többi vezető részvény gyengülhet. Így összességében további csökkenés várható - vélekedett.

    Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában szintén kifejtette: rövid távú trendforduló látható a magyar piacon. A csütörtöki kereskedésben az OTP és a Magyar Telekom vezette az esést. A bizonytalan mozgás a következő napokban is folytatódhat, véget érhet a hirtelen emelkedés időszaka a magyar tőzsdén. Pénteken két újabb negatív elemzői vélemény mozgathatja a Magyar Telekom és a Richter papírjainak kereskedését.

    Kitért arra, hogy pénteken a piaczárás után az SP közölheti hitelminősítését a magyar államadóssággal kapcsolatban. A BBB-/A-3 besorolás várhatóan nem változik, a jelenlegi stabil kilátásokat pozitívra változtathatja az SP. A hitelminősítők sorában a Moody's lesz a következő, március 3-án várható az értékelés.

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 564,35 pontos, 1,65 százalékos csökkenéssel, 33 548,54 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 20,2 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 125 forinttal, 0,59 százalékkal 20 900 forintra csökkent, 2,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 351 forinttal, 3,76 százalékkal 8990 forintra esett, forgalmuk 11,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 20 forinttal, 3,82 százalékkal 503 forintra gyengült, forgalma 4,0 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 74 forinttal, 1,12 százalékkal 6680 forintra erősödött, a részvények forgalma 3,0 milliárd forintot ért el.