BÉT - Emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén

    Budapest, 2017. augusztus 28., hétfő (MTI) - A kedvező piaci hangulat miatt emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az elemzők hétfőn.
hirdetés
    Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: Európában enyhén negatív nyitás valószínű, az ázsiai és a fejlődő piacokon viszont inkább kedvező a hangulat. A kereskedés elején iránykeresést vár a magyar tőzsdén a szakértő, de a hazai részvények erősek, így összességében a BUX kisebb emelkedését valószínűsíti a nap végére.

    Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a hétfői nyitásban a magyar eszközök, így a részvények és kötvények is profitálhatnak a kedvező hírből, hogy az SP nemzetközi hitelminősítő korábbi stabil kilátását pozitívra módosította változatlan besorolás mellett. A szakértő kommentárjában kiemelte: a magyar blue chipek közül az OTP vezetheti az emelkedést, amelyet az enyhén pozitív nemzetközi piaci hangulat is támogathat majd.

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 56,92 pontos, 0,15 százalékos emelkedéssel, 38 011,33 ponton zárt pénteken, ami új történelmi csúcs. A múlt héten négyszer döntött rekordot az index, és pénteken először zárt 38 ezer pont felett. A részvénypiac forgalma 7,014 milliárd forint volt. A Mol 85 forinttal, 0,36 százalékkal 23 840 forintra erősödött, 944,4 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára nem változott, 10 400 forintot értek záráskor, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,84 százalékkal 482 forintra nőtt, forgalma 203,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 21 forinttal, 0,31 százalékkal 6680 forintra csökkent, a részvények forgalma 598,2 millió forintot ért el.