BÉT - Emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

    Budapest, 2018. február 12., hétfő (MTI) - A magyar részvények a Richter kivételével felfelé korrigálhatnak nyitásban a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó elemző szerint.
hirdetés
    Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kiemelte: a Richter pénteken több mint 6 százalékos eséssel reagált a méhmióma kezelésére szolgáló gyógyszerével kapcsolatos kedvezőtlen hírekre, és a hétfőn hajnalban közzétett gyorsjelentés sem nyújt kifejezett támaszt. A szakértő szerint technikai szempontból a 6200 forintos támasz "letörésével" további csökkenés előtt nyílik meg a tér a Richter árfolyamgrafikonján, a következő fontosabb megálló 5800 forintnál lehet.

    Az elemző kommentárja szerint a múlt héten jelentős és nagyon gyors negatív korrekció rázta meg a részvénypiacokat, de relatív értelemben a magyar index nem szerepelt rosszul, összehasonlítva a nyugat-európai és a tengerentúli mozgásokkal.

    Középtávon a vezető részvények közül az OTP grafikonján még nem sérült a 11 000 forintos támasz, a Mol azonban meghatározó szint alá került, így alapvetően negatív a hosszabb előrejelzési horizonton a kép. A Magyar Telekom egy viszonylag hosszú csökkenő hullámot követően támaszról fordult, a pozitív korrekció folytatódhat a következő napokban is - fogalmazott a szakértő.

    A héten már nem érkezik piacmozgató vállalati magyar gyorsjelentés, a piac az MSCI-index átsúlyozási bejelentésre, a friss havi inflációs adatra, majd 2017 utolsó negyedévének GDP adatára figyelhet - jelezte Kiss Mónika.

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 555,61 pontos, 1,43 százalékos csökkenéssel, 38 320,32 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 20,8 milliárd forint volt. A Mol 32 forinttal, 1,11 százalékkal 2 858 forintra csökkent, 3,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,72 százalékkal 11 200 forintra erősödött, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 458 forintot ért, forgalma 358,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 420 forinttal, 6,56 százalékkal 5 985 forintra esett, a részvények forgalma 9,8 milliárd forintot ért el.