BIMUN-konferencia áprilisban: napirenden a világ aktuális problémái

Megjegyzés: 3.bek.2.mondat: Ezek között említették a kormányzati megfigyelést a nemzetközi biztonság fényében, a menedékkérők integrálását a fogadó államok kultúrájába, az elöregedő társadalmak okozta gazdasági nehézségeket, az intézkedéseket az óceánok szennyezése ügyében, illetve a szólásszabadság újraértelmezését a gyűlöletbeszéd fényében. (Pontosítás: 20170407:MTI:B0051)
hirdetés
    Budapest, 2017. március 31., péntek (MTI) - A világot érintő aktuális problémákat tekintik át a gimnazisták az Építsünk hidakat! mottóval április 6-11. között megrendezendő Budapest International Model United Nations (BIMUN) konferencián - közölték a szervezők az MTI-vel.     A nemzetközi tanácskozáson körülbelül 300 delegált vesz részt, akik közül 36-an magyarok. A külföldi delegáltak 16 országból, ezen belül 29 különböző középiskolából érkeznek.

    Az irányadó Building Bridges - Építsünk hidakat! főtéma és szlogen mellett 13 bizottság különböző, a világ aktuális problémáira reflektáló témákkal foglalkozik. Ezek között említették a kormányzati megfigyelést a nemzetközi biztonság fényében, a menedékkérők integrálását a fogadó államok kultúrájába, az elöregedő társadalmak okozta gazdasági nehézségeket, az intézkedéseket az óceánok szennyezése ügyében, illetve a szólásszabadság újraértelmezését a gyűlöletkérdések fényében.

    A Budapest International Model United Nations célja elsősorban az, hogy a jelen lévő fiatalok foglalkozzanak a különböző globális problémákkal. A sokszínű közösséget a közös értékek fogják össze: a nyitottság, a gondolkodás és a társadalmi felelősségvállalás fontossága - írták a szervezők, kiemelve: a konferencián résztvevő, a világ számtalan országából érkező diákok együtt küzdenek az ilyen értékekért.

    A 2017-es BIMUN "Building Bridges" szlogenjével azt kívánják hangsúlyozni, hogy akár a világméretű problémák esetén is a közös út megalkotása lehet a legjobb megoldás azok áthidalására.