Férfi vízilabda Európa Kupa - Märcz Tamás kijelölte keretét a nyolcas döntőre

    Budapest, 2018. március 26., hétfő (MTI) - Kijelölte keretét az Európa Kupa jövő heti nyolcas döntőjére Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
hirdetés
    A szakember a magyar szövetség honlapjának elmondta: a keret összeállításába ezúttal "alaposan beleszólt az orvosi látlelet".

    "Német Toni játékát nem akartuk kockáztatni, kész van ugyan a maszk, amiben edzhet, ám az egészsége érdekében itthon marad" - mondta Märcz, aki elárulta, hogy három centert szeretett volna elvinni a rijekai tornára. A szövetségi kapitány hozzátette: Erdélyi Balázs azért hiányzik a listáról, mert a vasárnapi bajnoki mérkőzésen eltört az ujja. Így - mivel egy korábban megjelölt húszas listáról kellett megneveznie a tizenötös, utazó keretet - nem volt túlzottan nagy a mozgástere.

    "Pedig ebben a helyzetben szívesen elvittem volna egy-két játékost, ám ezt most nem tehetem meg" - nyilatkozta Märcz.

    A válogatott keret jövő kedden találkozik, és két edzés után szerdán busszal utazik Rijekába, ahol csütörtökön Görögország ellen kezdi meg szereplését. A csoportban még Olaszországgal (jövő péntek) és Spanyolországgal (jövő szombat) találkozik a magyar együttes, vasárnap pedig a helyosztókra kerül sor. A másik négyesben Franciaország, Montenegró, Horvátország és Szerbia szerepel.

    A magyar válogatott kerete:

    kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

    mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger ), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)