Fidesz: a szocialisták tönkretették a bérből és fizetésből élő embereket

    Budapest, 2017. február 25., szombat (MTI) - A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásuk alatt sorozatos adóemelésekkel és megszorításokkal sújtották, tönkretették a dolgozó, bérből és fizetésből élő középosztályt.
hirdetés
    A nagyobbik kormánypárt ezt Hiller István, az MSZP választmány elnöke, országgyűlési képviselő szombaton a testület ülése után elhangzott szavaira reagálva közölte az MTI-vel. A baloldali politikus az MTI-nek arról beszélt, hogy a választmány legfontosabb célnak a középosztály újrateremtését jelölte meg.

    A Fidesz reagálásában azt írta, az MSZP-s kormányok elvették a középosztálytól a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatásokat, megduplázták a munkanélküliséget. A fizetéseket magas adókkal terhelték, a béreket befagyasztották, a devizahitelekkel több mint egymillió család otthonát sodorták veszélybe.

    Hozzátették: a szocialisták ma sem támogatják az adócsökkentéseket, ha rajtuk múlna, ismét több mint duplájára emelnék a személyi jövedelmi adót és elvennék a családi adókedvezményt, eltörölnék az otthonteremtési programot és ismét magas adókkal sújtanák a vállalkozásokat.