Fidesz: az ellenzék csak sértegetni és kihasználni tudja a nyugdíjasokat

    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (MTI) - Az ellenzék csak sértegetni és kihasználni tudja a nyugdíjasokat - így reagált a Fidesz-frakció pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében arra, hogy a nap folyamán a Jobbik sajtótájékoztatón, a Demokratikus Koalíció (DK) pedig közleményben foglalkozott a nyugdíjasok helyzetével.
hirdetés
    A Fidesz-frakció azt írta, a nyugdíjasokkal szemben a Jobbik követett el bűnt: a párt elnöke "megengedhetetlen stílusban" sértegette őket, Vona Gábor "gúnyolódott" a remegő kezükön, a kis bevásárlókocsijukon és olyanokat írt róluk, hogy "szemeikben gyűlölet lobog", a "szájukból szennyvíz folyik", és "felhörgik a 20. század minden traumáját". A Jobbik elnöke a mai napig nem kért bocsánatot az idősektől - emelték ki.

    Kitértek arra is, hogy a baloldal "mindig csak kihasználta" a nyugdíjasokat, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és a szocialisták "elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, háromszorosára emelték a gáz árát, megduplázták az élelmiszerek áfáját".

    Hangsúlyozták: a kormánypártokra számíthatnak a nyugdíjasok. Hetedik éve megőrizték, sőt, növelték a nyugdíjak vásárlóértékét, csökkentették a rezsit és a legfontosabb élelmiszerek áfáját, valamint a gazdasági növekedésnek köszönhetően már nyugdíjkiegészítésre is van esély - tették hozzá.