Fidesz: Karácsony Gergely ahhoz a párthoz adta arcát, amelyik semmire sem becsülte az egészségügyi dolgozókat

    Budapest, 2018. február 19., hétfő (MTI) - A Fidesz szerint Karácsony Gergely ahhoz a szocialista párthoz adta az arcát, amely kormányzása alatt mindig csak elvett az egészségügytől és semmire sem becsülte az egészségügyi dolgozókat, felháborítóan alacsony fizetésért dolgoztatta őket és elvett tőlük egyhavi bért.
hirdetés
    A nagyobbik kormánypárt hétfőn így reagált az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozatára, amelyben Karácsony Gergely ötvenszázalékos béremelést ígért az orvosoknak és az ápolóknak a szövetség kormányra kerülése esetére.

    A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: megbecsülik az egészségügyi dolgozókat, a szakorvosok bére az elmúlt két évben 207 ezer forinttal, az ápolók illetménye 2016 és 2019 között összesen 65 százalékkal emelkedik. Egy 4-6 éves jogviszonnyal rendelkező ápoló átlagkeresete 2010-ben 159 ezer forint volt, ami az idei béremeléssel együtt mostanra 309 ezer forintra emelkedett, jövőre pedig várhatóan 334 ezer forint lesz - sorolta a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve, hogy az orvostanhallgatókat és ápolótanulókat ösztöndíjakkal segítik.