Fidesz-kongresszus - Orbán: védjük meg Magyarországot! (1. rész)

    Budapest, 2017. november 12., vasárnap (MTI) - Magyarország meg fogja védeni határait, meg fogja akadályozni a "Soros-terv" megvalósítását, és végül ezt a küzdelmet is megnyeri - mondta Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke vasárnap a kormánypárt XXVII., tisztújító kongresszusán, Budapesten, a Hungexpón. A miniszterelnököt a küldöttek egyhangúlag, 1358 szavazattal választották újra pártelnöknek.
hirdetés
    Amikor azt mondjuk, "védjük meg Magyarországot", akkor azt hirdetjük: meg kell védenünk a munkát, a családot, a biztonságot, a törvények uralmát, az eredményeket, a magyar kultúrát és a jövőnket - hangsúlyozta a pártelnök-miniszterelnök.

    Szavai szerint a "Soros-birodalom" fenyegeti Magyarországot, mert útjában állunk annak a tervnek, amely a nemzeteket fel akarja számolni, és kevert népességű Európát akar létrehozni. Ezért a "Soros-terv" végrehajtása érdekében egész Európában el akarják takarítani az útból a nemzeti érdekeket képviselő kormányokat, "ideértve bennünket is" - mondta Orbán Viktor.

    Hozzátette: "Soros NGO-i" behálózták az európai döntéshozatal összes meghatározó fórumát, jelen vannak egyes magyar pártok hátországaiban is, és úgy viselkednek, mint egykor a szovjet kommunista párt agitációs és propagandaosztályának aktivistái, de "mi, vén csatalovak már szagról megismerjük őket". A "Soros-katonák" is meg akarják határozni ugyanis - folytatta a kormányfő -, mit tegyünk, mit mondjunk, mit gondoljunk, sőt hogy minek tartsuk magunkat: ennek a világnak nincsenek biztos pontjai, nem világos, ki a férfi, ki a nő, mi a család, mit jelent magyarnak és kereszténynek lenni, harmadik nemet kreálnak, a hitet kifigurázzák, a családokat feleslegesnek, a nemzeteket elavultnak tartják.

    A "Soros-tervnek" a migráció csak az eszköze, hogy azzal meggyengítse a nemzeteket, és megadja a kegyelemdöfést a keresztény kultúrának - mondta a miniszterelnök, kijelentve ugyanakkor: "amit nem tűrtünk el a szovjet birodalomtól, azt nem fogjuk eltűrni a Soros-birodalomtól sem".

    "A Soros-terv súlyosan veszélyezteti mindennapjaink biztonságát is. Európa bevándorlóországaiban gyakorivá váltak a terrorcselekmények, nőtt a bűnözés, megsokszorozódott a nőkkel szembeni erőszak, és újra felcsap az antiszemitizmus. Ez az, amit meg kell akadályoznunk, ez az a veszély, amelytől az országot meg kell védenünk" - mondta.

    Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a Fidesz már ma is készen áll a választásokra. Hangsúlyozta ugyanakkor: a Fidesz éppen attól Fidesz, hogy sohasem elégszik meg a választások megnyerésével. "Ennél jóval többet akarunk: azt is keressük, kutatjuk - és ha jó passzban vagyunk, meg is találjuk -, mi is a mélyebb értelme a soron következő választás megnyerésének, mit is kell tennünk azért, hogy a Fidesz győzelmével egész Magyarország és minden magyar nyerhessen" - fejtette ki.

    A Fidesz élére újabb két évre újraválasztott Orbán Viktor három feladatot jelölt meg: megerősíteni mindazt, amit az elmúlt hét évben elértek; elmélyíteni politikájuk szellemi és lelki alapjait; és megvédeni Magyarország jövőjét, mert "végre-valahára összeszedtük magunkat".

    A miniszterelnök az ország állapotát értékelve úgy fogalmazott: egy beomlással fenyegető gazdaságot kellett megmenteni, s mindez az ország összes lakosa által vállalt, közös erőfeszítéssel sikerült. Fontosnak nevezte, hogy az eredmények ne csak a gazdasági számokban mutatkozzanak meg, hanem az emberek mindennapjaiban is beálljon a változás, mindenki megélje azt, és minden évben léphessen egyet előre.

    Kifejtette: a sikeresebbek számára ehhez az értelmetlen korlátok, bürokratikus akadályok lebontására volt szükség, a nemzetgazdaság törzsét adó, se szegény, se jómódú emberek helyzetének javítása azonban "keményebb dió volt". Nekik vissza kellett adni az elvett munkahelyeket, meg kellett erősíteni a munka értelmébe vetett hitet, és becsületesen elvégzett munkájukból tisztességes megélhetést kellett adni - mondta Orbán Viktor, aki szólt arról is, hogy több százezer embernek kellett megnyitni a felemelkedés útját és eredményt elérni ott, ahol egész régiók szakadtak le.

    Az ezzel kapcsolatos intézkedések közé sorolta a rezsicsökkentést, hogy segély helyett munkát biztosítottak, az ingyenes gyermekétkeztetést és a 3 éves kortól kötelező óvodáztatást. Mindenkinek esélyt adtak a becsületes, törvénytisztelő életre - hangoztatta, hozzátéve: aki nem élt vele, az a törvény szigorával találta szembe magát.

    Kormányzásuk további eredményei között említette a gyermekes családok bőkezű támogatását - és egyúttal annak kimondását, hogy a gyermekekből megélés életformájának nincs jövője -, a közbiztonság "gatyába rázását" - amiért szerinte Pintér Sándor megkaphatná Európa legjobb rendőre és belügyminisztere címet -, a tartós és tömeges munkanélküliség felszámolását, valamint a bérek érezhető mértékű emelését.

    Szerinte a jelenlegi kormánynak még legalább négy évig hivatalban kellene maradnia, hogy megerősítse az eddig elért eredményeket úgy, hogy azok már visszafordíthatatlanokká váljanak. Ezért a jövő évi parlamenti választás tétje nagyobb, mint a 2014-esé volt - jelezte.

    Véleménye szerint ma Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat uralkodik. A magyarok nem számíthatnak az ellenzékre, amely a legfontosabb döntéseket - így például a családi adókedvezményt, az adócsökkentést, a Nők 40 programot, a földtörvényt, a devizahitelesek mentőcsomagját és a betelepítést tiltó alkotmánymódosítási javaslatot - sem szavazta meg - hangsúlyozta a Fidesz újraválasztott elnöke.

    "Könnyen belátható, hogy összeroskadó és önmarcangolásba süllyedt szocialistákkal, pénzért és hatalomért mindenre képes, nemzeti radikálisból cicapárttá vedlett alakulatokkal nem lehet se tartóssá, se visszafordíthatatlanná tenni a mindennapi élet biztonságát" - fogalmazott.

    (folyt.)