Illegális bevándorlás - Bolgár miniszterelnök: szigorú határellenőrzésre van szükség

    Szófia, 2018. február 19., hétfő (MTI) - Szigorú ellenőrzésre van szükség az Európai Unió (EU) külső határain - mondta Bojko Boriszov, az Európai Unió soros elnökségét ellátó Bulgária miniszterelnöke hétfőn Szófiában, miután megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel.
hirdetés
    Boriszov kiemelte, Bulgária szerint migránsválság van Európában, amit szigorú határellenőrizettel és a konfliktuszónákban menedékkérők regisztrálására szolgáló központok (hot spotok) felállításával lehet megoldani.

    Ha pedig vége van a háborúknak a származási országokban, akkor a migránsoknak vissza kell térniük a hazájukba és újjá kell építeniük azt - tette hozzá a bolgár miniszterelnök.

    Boriszov jelezte, hogy figyelmesen átnézik az Orbán Viktor által átadott, a migráció megoldására készült magyar javaslatokat tartalmazó dokumentumot.

    A bolgár miniszterelnök kitért arra is, hogy a nyugat-balkáni országok gazdasági fejlődésének szempontjából rendkívül fontosak a térséget átszelő páneurópai közlekedési folyosók, valamint azok bővítése.

    (FOTÓ)