Illegális bevándorlás - Harminchét migránst találtak egy furgonban az M6-os autópályán

    Budapest, 2017. október 24., kedd (MTI) - Egy szerb embercsempészt és a furgonjában megbújó 37 migránst állított elő a rendőrség az M6-os autópályán kedden délután - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.
hirdetés
    A közlemény szerint az autópálya Sárközi pihenőhelyénél az autópálya-rendőrség járőrei intézkedés alá vontak egy furgont, valamint annak vezetőjét. A jármű rakterében 37 külföldi személy utazott, akik okmányokkal nem rendelkeztek, így nem tudták hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

    A rendőrök a 45 éves, szerb állampolgárságú sofőrt, valamint az önmagukat indiai, pakisztáni és afgán állampolgárságúnak valló személyeket a Szekszárdi Rendőrkapitányságra előállították.

    A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a szerb férfi ellen büntetőeljárást rendelt el embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az egyenruhások intézkedtek az illegális migránsok egészségügyi ellátásáról, valamint részükre élelmiszert és innivalót biztosítottak.

    A rendőrök intézkednek a migránsok tompai határrendészeti létesítménybe való szállításáról.