Illegális bevándorlás - Kutató: a német és az osztrák választás eredménye mutatja, erős az ellenállás a migrációval szemben

    Budapest, 2017. október 24., kedd (MTI) - A német és az osztrák választások eredménye is megmutatta, hogy erős az ellenállás a migrációval szemben makro szinten és a helyi közösségek szintjén is - jelentette ki az Országos Kriminológiai Intézet főmunkatársa az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
hirdetés
    Póczik Szilveszter úgy vélekedett, hogy az eddig multikulturális, toleráns Németországban fordulat tapasztalható és az emberek a növekvő félelem hatására radikalizálódnak.

    Szerinte a migráns fogalmához az elmúlt években nagyon erősen hozzákötődött az iszlám radikalizmus, ami félelmet szül. Az emberek azt tapasztalják, hogy sorozatban történnek vallási indíttatású terrortámadások az elmúlt időszakban Európában - tette hozzá.

    Mint elmondta: a migránsokat leginkább befogadó nyugat európai társadalmakban megosztottság alakult ki: sokan attól félnek, hogy valamilyen erőszakos cselekmény éri őket. Ugyanakkor a másik álláspont szerint a demográfiai válságban lévő nyugat-európai társadalmaknak szüksége van a migrációra - tette hozzá.