Illegális bevándorlás - Szakértő: az egyetemességre való törekvések megbuknak

    Budapest, 2018. február 19., hétfő (MTI) - Az ENSZ migrációs paktuma az egyetemességre törekszik, márpedig az ilyen kezdeményezések ellenállasokba ütköznek és végül megbuknak, a legjobb példa erre a kommunizmus - mondta Tóth Norbert nemzetközi jogász a Kossuth rádió 180 perc című műsorában hétfőn.
hirdetés
    A migrációhoz való jogot nemzetközi alapjoggá akarja tenni az ENSZ, a szövetség több mint háromnegyede származási vagy kibocsájtó ország, éppen ezért Magyarország marad az ENSZ migrációs tárgyalássorozatában és harcba száll azért, hogy érdemben tudja befolyásolni az eredményeket - emlékeztetett az Alapjogokért Központ kutatója.

    Hozzátette, a paktum fő ideológusa Soros György, aki szerint az állami szuverenitás egy elavult intézmény.

    Tóth Norbert arra is kitért, hogy a milliárdos három fázisban - a világgazdaság és a globális társadalom létrehozásával, és egy erre épülő politikai rendszer megalkotásával - akar új világrendet építeni.

    A globális migrációs paktum tárgyalása február 20-án kezdődik, a végleges szöveget pedig december 10-11-én egy Marokkóban tartandó kormányközi konferencián fogadnák el az ENSZ tagállamai.