Illegális bevándorlás - Szakértő: kezd összeomlani a szociális bérlakásrendszer Olaszországban

    Budapest, 2017. augusztus 27., vasárnap (MTI) - Kezd összeomlani a szociális bérlakásrendszer Olaszországban - jelentette ki Tanács-Mandák Fanni Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
hirdetés
    Azt mondta, hogy az igénylőket rangsorolják, és azok kapnak sok pontot, akiknek alacsony a jövedelmük és sok gyermekük van. Ez jellemzően a bevándorlókra, a külföldiekre igaz, így ők kapják az északi nagyvárosokban a lakások 30-50 százalékát - közölte, hozzátéve: a jelenség társadalmi feszültséghez vezet.

    Tanács-Mandák Fanni tájékoztatása szerint a gazdaságilag fejlett észak-olasz területekre telepítenek több menekültet. A leginkább terhelt régió Lombardia, amely a bevándorlók 13 százalékát kapja.

    A szakértő arról is beszélt, hogy a líbiai katonai helyzet stabilizálódásával csökkent a Földközi-tengeren át Olaszországba érkező migránsok száma. Szavai szerint ugyanakkor a bevándorlók összlétszáma nem változik, csupán az eloszlásuk. A következő megoldandó feladat az lesz, hogy Líbia ne váljon hatalmas menekülttáborrá - vélekedett.