Illegális bevándorlás - Szakértő: nincs hatása a menekültügyi szigorításnak Németországban

    Budapest, 2017. február 26., vasárnap (MTI) - A menekültügyi szigorító csomagoknak nincs meg a kellő hatása Németországban, mert a migránsok nem érzik azt az erőt, amit a német államnak mutatnia kellene, hogy elfogadják az intézkedéseit - mondta Kiszelly Zoltán politológus a német kormány által a törvényhozás elé terjesztett újabb menekültügyi szigorítási javaslatokról az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.
hirdetés
    A szakértő szerint a német politika hibája, hogy nem mondja ki Dániához, Hollandiához vagy az Egyesült Államokhoz hasonlóan: "ne gyertek", vagy csak azok jöjjenek, akikre szükség van, illetve ténylegesen menekültek. Inkább olyan üzenetet küldenek kifelé, hogy még mindig van esély bejutni és ottmaradni Németországban - mondta.

    Hozzátette, 500 ezer embernek elutasították a menedékkérelmét Németországban, de csak keveset tudnak visszaküldeni. A küldő országok, Marokkó vagy Afganisztán sem érdekeltek abban, hogy tömegével visszakapják "az életerős, fiatal embereket", akiknek nem tudnak munkát, perspektívát adni - jegyezte meg.