Jevgenyij Koroljov ad Bach-estet a Zeneakadémián

    Budapest, 2017. március 31., péntek (MTI) - Jevgenyij Koroljov zongoraművész szólóestjével folytatódik április 5-én a Zeneakadémián a Bach műveit bemutató sorozat.
hirdetés
    Az "MVM Koncertek - A Zongora" Bach-sorozatának programja átöleli a zeneszerző életművének legkiemelkedőbb alkotásait - közölték a szervezők az MTI-vel.

    Az esten elhangzik a korabeli táncstílusokat bemutató G-dúr francia szvit, a c-moll toccata és az Olasz koncert, valamint a polifónia és fúga alkotások csúcsát jelképező Musikalisches Opfer ciklusból és a Wohltemperiertes Klavier II. kötetéből válogatás.

    Jevgenyij Koroljov különleges vonzódást érez Bach zenéje iránt. A közönséget látványos attitűdök nélkül, rendkívüli művészi és interpretációs képességével, a tolmácsolt művek lenyűgöző spirituális megértésével győzi meg. Vallja, hogy az igazi művészet több a tökéletes színvonalú technikai megvalósításnál vagy az öncélú üres virtuozitásnál, az érzelmi hatás átadása nélkül elvész a zene igazi mondanivalója.

    A budapesti közönség novemberben hallhatta Jevgenyij Koroljov 4 részből álló Bach-sorozatának első koncertjét. A széria harmadik koncertjének szintén a Zeneakadémia ad otthont október 16-án.