Jobbik: a Fidesznek saját háza táján kellene söprögetnie

    Budapest, 2016. november 6., vasárnap (MTI) - A Jobbik szerint a Fidesznek inkább "saját háza és diplomáciája táján" kellene söprögetnie, "nem a Jobbik érintett nemzetközi bűnözőkkel való kapcsolattartásban".
hirdetés
    A Jobbik parlamenti frakciója vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője a nap folyamán sajtótájékoztatón arról beszélt: egy szombaton napvilágot látott fotón Vona Gábor, a Jobbik elnöke látható ifjabb Győrkös Istvánnal, a Magyar Nemzeti Arcvonal alapítójának fiával, akinek apja - a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottja - átadta a "neonáci, félkatonai szervezet" vezetését. Hozzátette: a férfi "vélhetően ebben a pozícióban beszélt" Vona Gáborral a fotón, amely az iráni nagykövetségen készült, ahol "minden bizonnyal a perzsa barátságot és a Jobbiknak nyújtott iráni támogatást köszönték meg".

    A Jobbik közleményében azt írta: ha Hollik István "valódi híreket is olvasott volna", tudhatná, hogy az említett rendezvényre az Országgyűlés interparlamentáris uniója magyar-perzsa baráti tagozatának tagjai "voltak hivatalosak", köztük kilenc akkori fideszes képviselő, Babák Mihály, Dankó Béla, Gulyás Dénes, Pánczél Károly, Pogácsás Tibor, Rónaszékiné Keresztes Monika, Selmeczi Gabriella, Szűcs Lajos és Wittner Mária. Hozzátették: az eseményen a diplomáciai protokollnak megfelelően a külügyi tárca is képviseltette magát.

    Kiemelték azt is: a Jobbik továbbra is választ vár a Fidesztől "a valóban nemzetbiztonsági veszélyt jelentő" Ghaith Pharaon szaúd-arábiai üzletemberrel kapcsolatban.