Korpási Bálint várta magától a nagy eredményt

    Budapest, 2016. december 12., hétfő (MTI) - A kötöttfogású birkózók 71 kilogrammos kategóriájában szereplő Korpási Bálint nem akart nagy terhet rakni magára, ám várta magától a kiugró eredményt a nem olimpiai súlycsoportok budapesti világbajnokságán, melyen szombaton aranyérmet nyert.
hirdetés
    A BVSC 29 éves versenyzője a M4Sport Sportreggeli című műsorában elmondta, a felkészülés során mindent megtett azért, hogy jó formában legyen, a korábbi versenyeken pedig rendre érmes volt, így bizakodva készült a vb-re, melyen a hazai közönség is nagy lökést adott neki.

    "Sokat segítettek a nézők, az, hogy a családom, a barátaim kint voltak" - mondta Korpási Bálint, aki a döntőben a moldáv Daniel Cataragát győzte le nagy csata végén 2-1-re.

    A fináléban nem született akció, három, intés után járó pont került fel a táblára. Ennek kapcsán Korpási arról is beszélt, hogy a riói olimpia nagy vihart kavart bírói ténykedése után szerinte rosszabb lett a helyzet a szakágban, mivel az új szabályokkal kivették a térdelőhelyzetet, ami még inkább a bírók kezébe adja a meccsek sorsának eldöntését.

    "Közel azonos képességű versenyzők állásból nagyon nehezen tudnak fogást csinálni a másikon, azaz még nagyobb szerepet kapnak az intések. A passzivitást pedig sokszor nehéz megítélni" - jegyezte meg Korpási, hozzátéve, bízik benne, hogy hamarosan átértékelik az új szabályokat és változtatnak rajtuk.

    A pályafutása első vb-aranyát megszerző kötöttfogású arról is beszélt, hogy jelen állás szerint marad a 71 kilogrammban, mert az olimpiai 75 kilogramm túl magas a számára, míg a 66 kilóhoz rengeteget kellene fogynia.

    Korpási Bálint a magyar birkózás 28. világbajnoki aranyát szerezte meg, s mint mondta, a mostani vb-cím ugyanolyan értékes mint a többi, akkor is, ha nem ötkarikás kategóriában született. Mint jelezte, szombaton 29 ország versenyzői küzdöttek az aranyéremért, s a kategória legjobbjai közül mindenki szőnyegre lépett Budapesten.