Kun-Mediátor - 24.hu: elfogták a cég vezetőjét

    Budapest, 2016. december 13., kedd (MTI) - Elfogták Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Kft. sikkasztás miatt keresett vezetőjét egy Belize-hez tartozó szigeten - írta a 24.hu kedden.
hirdetés
    A portál a sanpedrosun.com oldalra hivatkozva közölte, a 62 éves nőt az üdülőhelyen lévő lakásában fogták el, és állítólag már ki is adták a magyar hatóságoknak.

    Dobrossy István, a károsultak egy részét képviselő ügyvéd az MTI-nek azt mondta, hogy értesült Dobrai Sándorné elfogásáról.

    A cégvezetőt kiadatása után gyanúsítottként hallgatják majd ki, vallomása - ha nem tagadja azt meg - befolyásolja a további kártérítési eljárásokat - tette hozzá.

    Az ügyvéd elmondta azt is, hogy véleménye szerint "Bróker Marcsika" előzetes letartóztatásba kerül, semmiképp nem védekezhet szabadlábon.

    A rendőrség 2015. április 14-én közölte, hogy sikkasztás bűntett gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A cég vezetője, az Interpol által is körözött Dobrai Sándorné csaknem ezer embert károsított meg több mint tízmilliárd forinttal - egyes becslések szerint húszmilliárd forinttal - piramisjátékra hasonlító módszerrel.

    Polt Péter legfőbb ügyész december eleji közlése szerint várhatóan jövő tavasszal fejeződik be az ügyben indított nyomozás, amelynek során eddig már csaknem nyolcszáz sértettet hallgattak ki tanúként.

    Az MTI az ügyben kereste a rendőrséget, amely későbbre ígért tájékoztatást.