Letartóztatták a kaliforniai mecsetnél elkövetett késelés gyanúsítottját

    Washington, 2016. december 12., hétfő (MTI) - Gyűlöletből elkövetett támadás gyanújával letartóztattak egy férfit egy kaliforniai mecset mellett - közölték vasárnap este a helyi hatóságok.
hirdetés
    A rendőrség szerint a 29 éves John Matteson vasárnapra virradó éjjel Simi Valley mecsete mellett belekötött egy imára készülő férfiba, összeverekedtek, és Matteson megkéselte az illetőt. Az áldozat sérülése nem életveszélyes, de még kórházban ápolják.

    A támadót közrend megzavarása, polgári jogok megsértése és büntetőjogi felelősséggel járó fenyegetés címén vették őrizetbe.

    "Vizsgáljuk, hogy a bűncselekménynek volt-e köze az áldozat azon szándékához, hogy a mecsetbe igyekezett" - mondta a Los Angeles Times című kaliforniai lapnak Adam Darough rendőrségi szóvivő.

    Az Amerikai Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (CAIR) nevű civilszervezet Los Angeles-i igazgatója, Hussam Ayloush az eset kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy az elnökválasztás napja, november 8. óta legalább kétszáz bejelentést kaptak amerikai muszlimok inzultálásáról.

    "Nehéz elhinni, hogy manapság még mindig ennyi gyűlölettel és erőszakkal kell megküzdenünk ebben az országban, és különösen egy olyan sokszínű vidéken, mint Kalifornia déli része" - mondta a lapnak Ayloush.