Liget Budapest - Csúszik a Magyar Zene Háza kivitelezése

    Budapest, 2017. március 31., péntek (MTI) - A közbeszerzési pályázat eredménytelensége miatt mintegy fél évvel csúszik a Magyar Zene Háza felépítése - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
hirdetés
    Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki igazgatója elmondta: az öt pályázó építőipari cég jelentősen, milliárdos léptékben magasabb árajánlatot jelölt meg pályázatában, mint a megrendelő által tervezett összeg. A közbeszerzései pályázat új fordulójára a látvány terén nem, de a részletmegoldásokban változások várhatóak a tervekben.

    Mint fogalmazott, úgy tűnik a piac kissé "megijedt" a japán Fudzsimoto Szu fantasztikus tervének kivitelezésétől, amelyben Magyarországon még soha nem épített, bonyolult szerkezetek szerepelnek. Nehezíthette a pályázók helyzetét, hogy az építőipari konjunktúra miatt a vállalatok egymás elől próbálják az alvállalkozókat, mestereket elcsábítani.

    A Magyar Zene Házának építése a csúszás miatt az év második felében kezdődhet - fűzte hozzá. Sághi Attila kitért arra is: az Ötvenhatosok terén az új Néprajzi Múzeum, a Városligeti Színház és a 800 férőhelyes mélygarázs, valamint az ide tervezett tárolóval, szerelőponttal és zuhanyzóval felszerelt "biciklisparadicsom" építése az ígértnél korábban, szintén elindulhat még idén ősszel.