LMP: nem csorbíthatók tovább a munkavédelmi jogok

    Budapest, 2016. november 7., hétfő (MTI) - Az LMP a munkavédelmi jogok csorbítását is látja a kormány azon kezdeményezésében, amely az önálló közigazgatási bíróság létrehozását célozza, ezért elfogadhatatlannak tartja azt.
hirdetés
    Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett: pártja már korábban is számos kifogást emelt az igazságügyi tárca tervezete ellen, amelyről zajlanak a tárgyalások a kormány és a parlamenti pártok között.

    Az LMP képviselője úgy ítélte meg: a változás különösen az állami alkalmazottak munkaügyi védelmét érintené hátrányosan. Rámutatott: mivel idén jelentős elbocsátásokra készül a kormányzat a közigazgatásban, ezért pártja kétharmados garanciát vár arra, hogy az új közigazgatási bíróságok nem vonnak el hatásköröket a munkaügyiektől.

    Hadházy Ákos kifogásolta azt is, hogy az előterjesztés a civil szervezeteknek sem adná meg a lehetőséget arra, hogy egy perben ügyfélként lépjenek fel, ami szerinte például a környezetvédelmi ügyekben lenne hátrányos, hiszen az érintett embereknek így egyenként kellene fellépniük.

    A politikus kérdésre beszámolt arról: az LMP öt képviselője nem fog gombot nyomni az alaptörvény módosításának keddre tervezett szavazásakor, mert úgy ítélik meg, hogy az nem nyújt megoldást a bevándorlási krízis megoldására.