Már kézbesíti a posta a nyugdíjasoknak a 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt

Megjegyzés: anyagunk 5. bekezdése helyesen: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 Híradónak elmondta: az Erzsébet-utalványt tartalmazó borítékban három utalványszelvény található, amelyek egyenként két utalványt tartalmaznak, 1000 és 2000 forintos címletekben, összesen 10 ezer forint értékben.
hirdetés
    Budapest, 2016. december 12., hétfő (MTI) - A posta hétfőn elkezdte kézbesíteni a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak - közölte a kormány a Facebook-oldalán.     A tájékoztatás szerint az érintettek Orbán Viktor miniszterelnöktől is kapnak egy levelet. A kormányfő ebben úgy fogalmaz: szeretnék megbecsülni azokat, akik évtizedeken át azért dolgoztak, hogy az ország talpra álljon és erősödjön. A miniszterelnök szerint a "ma sikereiben az előttünk álló nemzedékek munkája is benne van. Ezt soha nem szabad elfelejtenünk".

    A Facebook-bejegyzés szerint a levélben Orbán Viktor kitér arra, hogy a magyar gazdaság idén a vártnál is jobban teljesített. Az utalványokról szóló döntésen túl ezért jövőre a legfontosabb élelmiszerek áfája is csökken, emellett a tervezettnél jobban emelkednek a nyugdíjak.

    A magyar nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra - olvasható a bejegyzésben.

    Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 Híradónak elmondta: az Erzsébet-utalványt tartalmazó borítékban két darab ötezres utalvány található, amelyeket több mint egy évig, 2017. december 31-ig lehet felhasználni.

    A miniszterelnök november 29-én, az Idősek Tanácsának ülése után jelentette be, hogy az idén keletkező költségvetési többletből minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt, a tervek szerint még karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között.