MSZP: a fővárosiakat senki nem képviseli ma az országban

    Budapest, 2016. december 11., vasárnap (MTI) - Az MSZP szerint a budapestieket senki nem képviseli ma Magyarországon, ezért saját magukat kéne képviselniük.
hirdetés
    A párt vasárnapi közleménye szerint Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke kijelentette: egyre rosszabbul teljesít a főváros a Fidesz és a kormányfő miatt.

    A kormánypárt nem veszi észre, hogy ha a főváros "beomlik", azt az egész ország megsínyli majd - tette hozzá.

    Horváth Csaba, a fővárosi MSZP képviselői csoport vezetője szerint a fővárosiak napi 20 milliárd forintnyi adót fizetnek be, ezért megérdemlik, hogy biztonságos, normális körülmények között élhessenek és közlekedhessenek a városban.

    "Ezért követeljük, hogy a kormány haladéktalanul adja vissza azt az évi 40 milliárd forintnyi elvont forrást, amit a BKV működéséből évente kivon" - hangsúlyozta.

    Az MSZP követeli azt is, hogy a kormány adjon írásos garanciát a 3-as metró felújítására. Ráadásul nem "fapados" megoldásokat várnak, hanem azt, hogy minden állomás legyen akadálymentes, és szereljék be azokat a biztosítóberendezéseket, amelyek megakadályozzák, hogy a járművek egymásba csúszhassanak - áll a közleményben.