Női kosárlabda Eb-selejtező - Nem bírtak az oroszokkal a magyarok

    Miskolc, 2018. február 10., szombat (MTI) - A magyar női kosárlabda-válogatott hét ponttal kikapott Miskolcon az orosz csapattól pénteken az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.
hirdetés
    Eredmény:

    C csoport, 3. forduló:

    Magyarország-Oroszország 64-71 (10-18, 13-19, 21-21, 20-13)

    ----------------------------------------------------------------

    A magyar csapat legjobb dobói: Krivacsevics 13, Studer 12, Raksányi 8, Varga 8, Határ 8

    Székely Norbert szövetségi kapitány együttese novemberben Litvániát vendégként (73-70), míg Albániát házigazdaként (137-48) győzte le. Az orosz együttes ugyancsak mindkét eddigi mérkőzését megnyerte, míg a szerdai rivális, Litvánia két vereséggel áll.

    A szombati csatában a magyarok 4-3-ig vezettek, majd főként Studer Ágnes jóvoltából 17-18-nál közelítették meg ismét a vendégeket. A folytatásban egyre jobban leszakadtak a házigazdák, és a nagyszünetben már 14 pontos hátrányban voltak (23-37).

    Térfélcsere után a centerposzton rendkívül erős oroszok tartották a 15 pont körüli különbséget, majd a 27. percben húsz pontra megléptek (33-53). Székely Norbert időkérését követően sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, sőt a zárószakaszban három ízben is már csak hét pont volt a hátrány. A csapatkapitány Raksányi Krisztina kosarával 63-68 állt az eredményjelzőn, ám az utolsó két percben az orosz válogatott büntetőzött jobban.

    Székely Norbert a lefújás után elismerően beszélt csapatáról az M4 Sportnak:

    "Szünet után esélyt teremtettünk a felzárkózásra, a lányok a második félidőre elhitték, hogy van keresnivalójuk. A harmadik negyed hozzáállásával úgy gondolom, el lehet bukni. Bánt a vereség, de ebből építkezni lehet, és talán le tudjuk győzni szerdán a litvánokat" - tette hozzá.

    A 2/1-es győzelmi mérleggel álló magyarok szerdán a két forduló után nyeretlen litvánokat fogadják Miskolcon.

    A 2019-es Eb-nek Szerbia és Lettország ad otthont, a selejtezőből a nyolc csoportgyőztes és a hat legjobb második vesz részt a tornán. A magyar válogatott novemberben, az Albánia és Oroszország elleni idegenbeli találkozókkal zárja a selejtezősorozatot.

    Tavaly júniusban a csehországi Eb-n a magyar csapat - még Stefan Svitekkel a kispadon - egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott Királyváradon (Hradec Kralove), és végül a 9-12. helyen zárt.