OH: mintegy 13 ezer pedagógus töltötte fel a portfólióját

    Budapest, 2016. december 12., hétfő (MTI) - Mintegy 13 ezer pedagógus töltötte fel a portfólióját a jövő évre vonatkozó pedagógusminősítési eljárás keretében - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.
hirdetés
    A hivatal közleményében emlékeztetett arra, hogy a 2017-es minősítési tervbe az oktatásért felelős miniszter felhívása alapján összesen 35 ezer pedagógusnak lett volna lehetősége jelentkezni, a lehetséges érintettek közül mintegy 22 ezren kerültek be végül a minősítési eljárásba.

    Kitértek arra is, hogy a vonatkozó rendelet alapján a minősítési eljárásokban szereplő, ideiglenesen a Pedagógus II. kategóriában lévőket, valamint a 2016. szeptember 1-jén 7 évvel az öregségi nyugdíj előtt álló pedagógusokat (akiknek nem volt sikertelen minősítési eljárásuk) törölték a minősítési tervből, ők minősítés nélkül átkerülnek a magasabb Pedagógus II. fokozatba 2017. január 1-jével.

    A korábbi eljárást sikertelen eredménnyel záró pedagógusok részére a rendelet alapján rendkívüli eljárást szervez az Oktatási Hivatal, annak keretében 287 pedagógus tölti jelenleg az e-portfólióját.

    Portfóliója feltöltését október 12-én így 12 991 pedagógus kezdhette meg. Az OH az elektronikus felületére feltöltött dokumentumok elsődleges ellenőrzése után megállapította, hogy az érintett pedagógusok 93 százaléka véglegesítette a portfólióját. Számukra a portfólióvédés 2017-es időpontját már nagyrészt publikálták, illetve ez a 2017 júniusig tartó időszakra vonatkozóan december 15-éig jelenik meg a hivatal pedagógusminősítést támogató informatikai rendszerében.

    Az érintett pedagógusokat, intézményeket és a minősítések lebonyolításában közreműködő szakértőket, intézményvezetőket az Oktatási Hivatal folyamatosan tájékoztatja a feladataikról - közölték.