OS - A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) közleménye

    Budapest, 2017. december 17., vasárnap (OS) - Átadták a magyarországi zsidó közösség Hanukatalizátor díját. Idén a Benjámin Óvoda és Steiner Zsófia újságíró-szerkesztő kapta az elismerést, amellyel a Bálint Ház minden évben a közösség szolgálatát kívánja díjazni.
hirdetés
    December 17-én a Hanukai Csodanap gyerekprogram során, az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban tartott díjátadón Fritz Zsuzsa, a Bálint Ház igazgatója azt mondta: a díjat öt évvel ezelőtt azzal a céllal alapították, hogy méltó módon ismerjék el azokat, akik kiemelkedően aktívan veszik ki részüket a zsidó közösségi élet építéséből. Hozzátette: a Hanukatalizátor Díj súlyát az adja, hogy nem zsűri vagy bizottság ítéli oda az elismerést, hanem maga a közösség szavaz róla.

    Az egyéni kategóriában nyertes Steiner Zsófia, az Egység és a Gut Sábesz című lapok főszerkesztője és újságírója, négygyermekes édesanya, a közösségi kategória díjazottja pedig a Benjámin Óvoda, amely több mint 25 éve kitartással, szeretettel neveli a kicsiket, átadva nekik az évszázados tradíciókat.

    A Bálint Ház 1994. októberében nyitotta meg kapuit, Közép- és Kelet-Európa első zsidó közösségi központjaként a holokauszt óta. Létrehozása a JDC, az angol World Jewish Relief (WJR), a Doron Alapítvány és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) közös erőfeszítéseinek eredménye.

    Kiadó: Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS)

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.