Ötszáz helyen 55 ezer diák vehet részt Erzsébet napközi táborban a nyáron

Megjegyzés: Az első, a második és a 3. bekezdés helyesen: Az ország mintegy ötszáz pontján csaknem 55 ezer gyerek vehet részt napközi rendszerben zajló tábori programokon - mondta hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Noszvajon, a Zenebona napközi tábor megnyitóján. Novák Katalin közölte: a napközi Erzsébet táborok egész nyáron programdús élményeket nyújtanak a gyerekeknek. A család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szavai szerint a 2015-ben indított táborok egyre népszerűbbek: idén 40 ezer gyerekkel terveztek, ám a másfélszeres túljelentkezés miatt csaknem 55 ezer diák számára hirdethették meg a napközi Erzsébet táborokat.
hirdetés
    Noszvaj, 2017. június 26., hétfő (MTI) - Két balatoni táborhelyen - Zánkán és Fonyódligeten - 26 ezer, az ország további mintegy ötszáz településén csaknem 30 ezer diáknak biztosít pihenést az Erzsébet napközi tábor program a nyáron - mondta hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Noszvajon.     Novák Katalin közölte: a Balaton-parti táborhelyek tíz héten keresztül nyújtanak programdús élményt a gyerekeknek.

    A család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szavai szerint a 2015-ben indított táborok egyre népszerűbbek: idén 40 ezer gyerekkel terveztek, ám a másfélszeres túljelentkezés miatt csaknem 55 ezer diák számára hirdethették meg az Erzsébet táborokat.

    A körülményekről azt mondta, hogy a napi négyszeri étkezésen, valamint a turnusonkénti egy-egy kiránduláson túl igen változatos a napközik tematikája, és mindezért a szülők mindössze napi száz forintot fizetnek.

    Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ vezetője azt mondta: a tankerületből tavaly néhány száz diák és néhány tucat pedagógus vett részt Erzsébet táborban. Az idén 71 pályázatukból 58 sikeres volt, így a nyár végére kétezer tanuló és 230 pedagógus jut tábori élményhez.

    A Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Zenebona napközi táborába a helyiek mellett felsőtárkányi, egri és adácsi gyerekek is érkeztek.

Előzmény/folytatás   Ötszáz helyen 55 ezer diák vehet részt Erzsébet napközi táborban a nyáron 2017. június 26. Noszvaj, 2017. június 26., hétfő (MTI) - Két balatoni táborhelyen - Zánkán és Fonyódligeten - 26 ezer, az ország további mintegy ötszáz településén csaknem 30 ezer diáknak biztosít pihenést a...