PONTOSÍTÁS - Rétvári: egyre többen férhetnek hozzá a felsőoktatáshoz a Diákhitelnek köszönhetően

    Budapest, 2018. március 27, kedd (MTI) - Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 09:19 órakor kiadott, Rétvári: egyre többen férhetnek hozzá a felsőoktatáshoz a Diákhitelnek köszönhetően című anyagunk 3. bekezdésének 1. mondata helyesen:
hirdetés
    Hozzátette, 27 600 forint erejéig a munkáltató fizetheti ki a Diákhitel 2-őt.

    Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

    JAVÍTOTT VÁLTOZAT - Rétvári: egyre többen férhetnek hozzá a felsőoktatáshoz a Diákhitelnek köszönhetően

    Budapest, 2018. március 27., kedd (MTI) - Egyre többen férhetnek hozzá a diplomához, hiszen egyre kevésbé jelentenek akadályt az anyagi nehézségek például a Diákhitel 2-nek köszönhetően - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

    Az államtitkár elmondta, jelentős könnyítést jelent a Diákhitel 2, hiszen kamatmentesen, egy "ingyen hitellel" finanszírozhatják tanulmányaikat a diákok.

    Hozzátette, 27 600 forint erejéig a munkáltató fizetheti ki a Diákhitel 2-őt. Ha a diák olyan képzettséget szerez, amire valóban van igény, akkor számíthat arra, hogy a munkáltató átvállalja a törlesztést.

    Elmondta azt is, a kormány 40-ről 45 évre emelte a Diákhitel igénylésének korhatárát, ugyanakkor megnőtt a Diákhitel 1, vagyis a szabadon felhasználható kölcsön összege havi 50 ezerről 70 ezer forintra.

    Rétvári Bence hozzátette, külföldi tanulmányút során a fenti összeg megduplázódik, így havonta 140 ezer forintot lehet felvenni.

    Emlékeztetett, a kormány megemelte a szociális ösztöndíjak mértékét, így a teljes keret 4,2 milliárdról 6,2 milliárd forintra nőtt.

Előzmény/folytatás   Rétvári: egyre többen férhetnek hozzá a felsőoktatáshoz a Diákhitelnek köszönhetően 2018. március 27. Budapest, 2018. március 27., kedd (MTI) - Egyre többen férhetnek hozzá a diplomához, hiszen egyre kevésbé jelentenek akadályt az anyagi nehézségek például a Diákhitel 2-nek köszönhetően - mond...   PONTOSÍTÁS - Rétvári: egyre többen férhetnek hozzá a felsőoktatáshoz a Diákhitelnek köszönhetően 2018. március 27. Budapest, 2018. március 27, kedd (MTI) - Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 09:19 órakor kiadott, Rétvári: egyre többen férhetnek hozzá a felsőoktatáshoz a Diákhitelnek köszönhetően c...