Romániai választások - Fidesz: a Jobbik ne oktasson ki nemzetpolitikai kérdésekben!

    Budapest, 2016. december 12., hétfő (MTI) - A Fidesz szerint nehéz nemzeti kérdésekben hitelesnek tekinteni a Jobbikot, hiszen Vona Gábor elnök nem szavazta meg a kettős állampolgárságot, az alaptörvény módosítását és arra sem vette a fáradságot, hogy a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) legutóbbi ülésén ott legyen - reagált a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója Szávay István jobbikos képviselő hétfői sajtótájékoztatójára.
hirdetés
    Szávay István elképesztőnek nevezte, hogy nem született határozott kormányzati válaszreakció Traian Basescu volt államfő azon kampányban tett kijelentésére, miszerint az igazi Románia a Tiszáig tart. A képviselő egyúttal szóvá tette, hogy nem volt teljes körű a magyar összefogás, szerinte a Fidesz magára hagyta azt az Erdélyi Magyar Néppártot, amelynek tagjai az ő bíztatására vágtak bele a politikába.

    Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója közleményében azt írta: ahelyett, hogy Szávay István a Fideszt nemzetpolitikai kérdésekben akarná kioktatni, inkább arra kellene választ adnia, hogy hol volt Vona Gábor a múlt heti Máért ülés alatt. "Igaz-e a hír, miszerint egy egri wellness-szállodában töltötte az idejét ahelyett, hogy a magyarság legfontosabb érdekegyeztető fórumán személyesen megjelent volna?" - tette fel a kérdést közleményében Hidvégi Balázs.