Szakértő: demokratikus venezuelai elnökválasztáson még nem volt ennyire alacsony részvételi arány

    Budapest, 2018. május 22., kedd (MTI) - Hatvan éve demokratikus ország Venezuela, ez idő alatt nem volt ennyire alacsony részvételi arány elnökválasztáson - mondta el az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Portugál Nyelvi és Irodalmi Tanszékének vezetője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
hirdetés
    Rákoczi István hozzátette: a helyi ellenzéki sajtó adatai szerint Nicolas Maduro jelenlegi elnököt 52 százalékos szavazói távolmaradás mellett választották újra múlt vasárnap.

    Az ellenzéki kerekasztal arra kérte az embereket, hogy ne asszisztáljanak választási színjátékhoz - magyarázta a tanszékvezető.

    Elmondta: Nicolas Maduro a választások előtt 10 millió szavazatot helyezett kilátásba, ennek felét sem sikerült begyűjtenie.

    Eddig Salvador, Bolívia, Oroszország és Irán gratulált a választási eredményhez, de a latin-amerikai országok Lima nevű csoportja, az Európai Unió és az Egyesült Államok nem fogadta el az eredményt - fűzte hozzá Rákoczi István.

    Venezuela a világ legnagyobb kőolajkészletével rendelkezik, mégis csődközeli állapotba került Nicolas Maduro vezetése alatt.