Szombaton indul a Zuglói Filharmónia Téli bérlet hangversenysorozata a Pesti Vigadóban

    Budapest, 2016. december 13., kedd (MTI) - Bach, Haydn és Gounod műveivel kezdődik szombaton a Zuglói Filharmónia négyalkalmas Téli bérlete a Pesti Vigadóban.
hirdetés
    Az első, szombati hangversenyen Johann Sebastian Bach III. Brandenburgi versenye és Joseph Haydn Symphonie concertante műve mellett elhangzik Charles Gounod Szent Cecília-miséje, amelyben reneszánsz és operai elemek is szerepelnek. Az esten Kovács Orsolya (hegedű), Kiss Gergely (cselló), Villányi Péter (oboa) és Nagy Albert (fagott), a mise előadásában Geszthy Veronika (szoprán), Alagi János (tenor), Szerdahelyi Pál (basszus) és a Szent István Király Oratóriumkórus működik közre, Záborszky Kálmán vezényletével - közölte a hangversenysorozat kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

    Január 14-én Ludwig van Beethoven Fidelio című operájának nyitánya, Wolfgang Amadeaus Mozart A-dúr zongoraversenye Monostori Gábor közreműködésével, továbbá Mozart Esz-dúr szimfóniája hangzik el Horváth Gábor vezényletével.

    A február 4-i koncerten Franz Suppé Könnyűlovasság című vígoperettjének nyitánya, Hidas Frigyes Kettősverseny harsonára Gáspár Olivér és Hegyi Gábor közreműködésével, valamint Lajtha László VI. szimfóniája hangzik el Ménesi Gergely dirigálásával.

    Emlékkoncertet rendeznek Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója alkalmából március 11-én: az esten többek között az Ave Maria, az Esti dal, a Túrót eszik a cigány, a Gergely-járás és a Szép könyörgés című Kodály mű csendül fel a Cantemus Gyermekkar előadásában, Szabó Soma vezényletével. Kodály Psalmus Hungaricus című alkotását a Cantemus Vegyeskar és a Cantemus Gyermekkar szólaltatja meg Nyári Zoltán (tenor) közreműködésével, Szabó Dénes és Szabó Soma dirigálásával.