Több mint 300 milliót fordít a Corvinus a közép-dunántúli régió gazdasági kapcsolatainak fejlesztésére

    Székesfehérvár, 2017. február 25., szombat (MTI) - A Budapesti Corvinus Egyetem egy sikeres pályázatnak köszönhetően 326 millió forint támogatást nyert el arra, hogy a közép-dunántúli régióban kutatásokat végezzen, és ezzel segítse a helyi vállalkozásokat gazdasági kapcsolataik javításában, illetve magasabb hozzáadott értékű termékek előállításában.
hirdetés
    Az intézmény MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP) elnyert forrás segítségével olyan alap- és alkalmazott kutatásokat kívánnak megvalósítani, amelyek elősegítik a régió gazdasági és társadalmi fejlődését, összhangban Magyarország intelligens szakosodási stratégiájával.

    Rosta Miklós, a projekt szakmai vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, a térségben kiemelkedő jelentősége van Székesfehérvár gazdaságának, ezért a város áll a kutatás fókuszában. A közeljövőben az egyetem munkatársai a helyi cégeknél, illetve a köz- és a civil szektorban felméréseket készítenek annak érdekében, hogy felmérjék, miként illeszkednek a térség szervezetei a lokális vagy globális termelési és érték-előállítási hálózatokba.

    A projektvezető megjegyezte, hogy a kutatás segítségével szeretnék a régió ipari szerepét megerősíteni, továbbá elérni, hogy a térség tudásalapú régióvá váljon, ami csak a közép-magyarországi régió sajátja. Az együttműködésben az egyetem mindhárom kara részt vesz, így olyan egyedülálló társadalomtudományi tudásbázisra építkezhetnek, ami példa nélküli ebben a régióban.

    A projekt során az intézmény székesfehérvári campusán létrejön egy többfunkciós laboratórium, amely kreativitást ösztönző teret biztosít a négy szektor - üzleti, közigazgatási, civil és felsőoktatási - együttműködésének.