Tőzsde - Szerény erősödés várható nyitáskor a nyugat-európai piacokon

    London, 2016. szeptember 28., szerda (MTI) - Szerény pluszban indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán, miután előző nap mínuszban zártak az európai bankrendszerrel és a kőolaj jelentősebb árcsökkenésével kapcsolatban felerősödött aggodalmakra.
hirdetés
    Kedden a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,15 százalékos, Frankfurtban a DAX-30 0,31 százalékos, Párizsban a CAC-40 0,21 százalékos gyengüléssel fejezte be a napot.

    Elemzők azt mondták, hogy a szerdai kezdeti trendet alapvetően meghatározza, hogy kedden jelentős emelkedéssel zártak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

    Amire a piac különösen odafigyel majd szerdán, az az Európai Központi Bank (EKB) elnökének délutáni beszéde, illetve az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének ugyancsak délutáni kongresszusi meghallgatása lesz.

    Még a kereskedés kezdete előtt hozzák nyilvánosságra a német GfK piackutató intézet októberi fogyasztói hangulatindexét, délután pedig a tartós fogyasztási cikkek augusztusi amerikai rendelésállományával kapcsolatos adatokat közlik.