Tőzsde - Vegyes mozgás az ázsiai piacokon

    Tokió, 2016. december 12., hétfő (MTI) - Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, és a még nyitva tartó börzéken sem alakult ki egyértelmű trend.
hirdetés
    Elemzők azt mondták, hogy két tényező befolyásolta a befektetőket. Egyrészt a kőolaj több mint négyszázalékos drágulása az OPEC és a szervezeten kívüli olajtermelő országok szombati bécsi termeléscsökkentési megállapodására, másrészt az a várakozás, hogy csütörtökön kamatot emel az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed, egy év után először.

    A tokiói börze irányadó indexe 0,95 százalékkal 19 177 pontra emelkedett. A tőzsde részvényeinek szélesebb körét felölelő TOPIX index pedig 0,40 százalékos pluszban fejezte be a napot.

    A térségben már bezárt tőzsdék közül a tajpeji 0,46 százalékkal gyengült pénteki záróértékéhez képest, miközben az ausztrál tőzsdemutató 0,04 százalékkal erősödött.

    A tokiói tőzsdezáráskor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 1,05 százalék, a sanghaji tőzsde Composite indexe pedig 2,17 százalék mínuszban állt, ugyanakkor a szöuli Kospi 0,10 százalék erősödést jelzett.

    A tokiói tőzsdezáráskor, közép-európai idő szerint reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2,36 dollár (4,34 százalék) emelkedéssel 56,69 dolláron állt.