Varga Mihály: őrizni kell a nemzetiségi hagyományokat

    Budapest, 2018. május 20., vasárnap (MTI) - A Magyarországon élő nemzetiségi hagyományok, kultúra és emlékezet megőrzése a nemzeti hovatartozás elengedhetetlen tartozéka - hangoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője, pénzügyminiszter vasárnap Budapesten, az óbuda-hegyvidéki Jézus Szíve Kápolna felújított harangjának felszentelését követően.
hirdetés
    A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető ismertette, hogy a 19. század végén épült kápolna felújítását a kormány több részletben támogatta, a sérült harang kijavítására pedig 1,5 millió forintot biztosított a helyi német közösség kezdeményezésére. A harang felszerelésével lezárult az épület 2014-ben indult, teljes körű rekonstrukciója - tette hozzá.

    A közlemény szerint a kápolna az 1880-as években pusztító filoxéra-járvány után épült, hálából a csapás elmúlásáért. Felépítése jelezte, hogy leáldozott Óbuda szőlőművelési kultúrájának, és az iparosodásra alapulva új korszak kezdődött a városrészben.