A hollywoodi írócéh a Tűnj el! és a Szólíts a neveden! forgatókönyvét díjazta

    Los Angeles, 2018. február 12., hétfő (MTI) - A hollywoodi írócéh a Tűnj el! című horrornak ítélte oda a legjobb eredeti forgatókönyv és a Szólíts a neveden! című románcnak a legjobb adaptált forgatókönyv díját.
hirdetés
    A filmes és televíziós kategóriák díjait vasárnap párhuzamosan New Yorkban és Los Angelesben adták át. A hollywoodi Beverly Hilton Hotelben Patton Oswald volt a gála házigazdája, New Yorkban pedig Amber Ruffin - írta a The Hollywood Reporter.

    A Tűnj el! forgatókönyvét Jordan Peele, a film rendezője jegyezte. A Szólíts a neveden! forgatókönyvét James Ivory írta André Aciman regénye nyomán.

    A tévés mezőnyben a legjobb drámasorozat és legjobb új sorozat forgatókönyvéért A szolgálólány meséje íróit díjazták, a vígjátéksorozatok közül pedig Az alelnök nyert.

    Hosszú program kategóriában jutalmazták a környezetszennyezéssel foglalkozó Flint című tévéfilm és a családon belüli bántalmazás témáját is érintő Hatalmas kis hazugságok íróit. A humoros talk show műfajból John Oliver műsora nyert és díjat kapott a Satruday Night Live szórakoztató program is.

    Az amerikai írócéh, a Writers Guild of America (WGA) díjai a The Hollywood Reporter beszámolója szerint a filmiparban uralkodó hangulatot tükrözték: az elismerésekkel zömmel olyan produkciókat jutalmaztak, amelyek hosszú ideje elhallgatott vagy marginalizált témákra hívták fel a figyelmet, kritikusan, szatirikusan tekintettek az igazságtalan társadalmi feltételekre.

    A WGA-trófeákat megbízható Oscar előrejelzésnek tekintik. Tavaly februárban a Holdfény kapta a céh díját a legjobb eredeti forgatókönyvért. Az Oscar-gálán a film három szobrot kapott, köztük a legjobb film és a legjobb forgatókönyv Oscarját.