A születésnapos Babos elődöntős a franciaországi tornán - FRISSÍTETT (új: nyilatkozat)

    Budapest/Cagnes-sur-Mer, 2019. május 10., péntek (MTI) - A 26. születésnapját éppen pénteken ünneplő Babos Tímea bejutott az elődöntőbe a 80 ezer dollár (23,1 millió forint) összdíjazású salakpályás tenisztornán, a franciaországi Cagnes-sur-Merben.
hirdetés
    A világranglistán 137. magyar játékos a nyolc között az amerikai Varvara Lepchenkóval (131.) találkozott és két sima szettben nyert. A találkozó 1 óra 32 percig tartott.

    "Azért pici nyomás van az emberen, ha a születésnapján játszik. Korábban mindig legyőztem Lepchenkót, de nagyon szoros mérkőzéseink voltak. A mai negyeddöntő is szorosan alakult, de örülök is ennek. Úgy érzem, egyre jobban mozgok és a nehezebb helyzeteket is elfogadom fejben, jól oldom meg. Az is pozitív, hogy az elmúlt hetekben jóval több meccset nyertem, mint korábban. Ez egy jó kis születésnapi ajándék!" - nyilatkozott a honlapján Babos Tímea, aki a harmadik helyen kiemelt svájci Stefanie Vögelével (113.) vagy a hetedikként rangsorolt brazil Beatriz Haddad Maiával (125.) csap majd össze a fináléba kerülésért.

    Eredmény, negyeddöntő:

    -------------------------

    Babos Tímea-Varvara Lepchenko (amerikai) 6:4, 6:3