Asztalitenisz-vb - Póta: a budapesti verseny sokkal keményebb lesz, mit egy olimpia

    Budapest, 2019. március 19., kedd (MTI) - Póta Georgina szerint egy világbajnokságon jól szerepelni sokkal nehezebb, mint egy olimpián. A kétszeres Európa-bajnok asztaliteniszező azt mondta, az áprilisi, budapesti egyéni vb-n elsősorban saját magának szeretne megfelelni.
hirdetés
    "Nincsenek szám szerinti helyezésre vonatkozó elképzeléseim, elsősorban a magam által megfogalmazott célokat szeretném teljesíteni Budapesten. Szeretnék jó játékkal minél tovább versenyben maradni a Hungexpón" - idézte a vb sajtószolgálata a jelenlegi legjobb magyar pingpongost, aki szerint egy olyan mezőnyben eredményesnek lenni, mint amilyen Budapesten is lesz, sokkal nehezebb, mint egy olimpián.

    "Amíg egy olimpián az ázsiaiaktól elindulhat két kínai és két japán, addig egy vb-re öt-hat játékos is kvalifikálhatja magát nemzetenként. Ezért lesz borzasztóan nehéz ez a világbajnokság" - hangsúlyozta Póta Georgina.

    A magyar játékos egyesben és a svéd Matilda Ekholmmal párosban indul a vb-n, amelyre április 21. és 28. között kerül sor a Hungexpón.