Befejeződött a korszerűsítés első üteme a Jahn Ferenc Kórház sürgősségi osztályán

    Budapest, 2018. február 11., vasárnap (MTI) - Befejeződött a korszerűsítés első üteme a budapesti Jahn Ferenc Kórház sürgősségi osztályán, a 125 millió forint állami támogatásból megvalósuló fejlesztés januártól április elejéig tart - közölte a kórház az MTI-vel vasárnap.
hirdetés
    A kórház sürgősségi osztálya a felújítás alatt is folyamatosan üzemel, továbbra is fogadja az ellátási területéről érkező betegeket. A korszerűsítés megkezdése óta eltelt egy hónap alatt az osztályon 1778 beteget láttak el, betegellátásban nem volt fennakadás - írták.

    A munkálatok során az osztály területe 150 négyzetméterrel bővül, és 600 négyzetmétert korszerűsítenek, átalakítják a mentőbejárót, leválasztják a személybejárót a mentőbejáratról, új váróhelyiséget, vizsgálót és betegmegfigyelőt alakítanak ki, és lecserélik, korszerűsítik a klíma- és szellőzőberendezéseket. Az összes vizsgálóhelyiségbe és kezelőbe oxigén- és vákuumhálózatot építenek ki.

    A tájékoztatás szerint a biztonságos betegellátás érdekében a felújítás alatt mentővel csak azokat a betegeket szállítják a kórházba, akik nem igényelnek azonnali, emelt szintű sürgősségi ellátást. Az emelt szintű sürgősségi ellátást igénylő betegeket a társkórházak veszik át. Ennek rendszere az Országos Mentőszolgálat és az illetékes hatóságok közreműködése és döntései alapján történik.

    A Jahn Ferenc Kórház sürgősségi osztályára naponta mintegy 100 beteg érkezik, 40 százalékát a kórház fekvőbeteg osztályaira veszik fel, egyharmadukat orvosi ellátást követően hazaengedik. Naponta körülbelül 30 olyan beteget látnak el, akiknek állapota nem indokolja a sürgősségi ellátást, azonban kivizsgálásuk minden esetben kötelezően megtörténik.