BÉT - Csökkenésre számítanak az elemzők a tőzsdén

    Budapest, 2019. május 9., csütörtök (MTI) - Csökkenésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
hirdetés
    Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy negatív tartományban indulhat a kereskedés a BÉT-en, a gyenge kezdés hátterében az Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háborús félelmek állnak, amelyek kihatással vannak a nemzetközi piacokra, így a magyarra is. A nap folyamán aztán a BUX-index tovább gyengülhet az elemző szerint.

    Hozzátette, a magyar piacon a befektetők a péntek hajnalban érkező OTP gyorsjelentést várják.

    Bosnyák Zsolt, az Equilor részvényelemzőjének kommentárja szerint kisebb csökkenéssel nyithat a magyar piac.

    A vezető részvényekről megjegyezte, az OTP-nek nem sikerült visszakapaszkodnia az 50 napos mozgóátlaga fölé, amely negatív jel. Pénteken közli a vállalat az első negyedéves gyorsjelentését, amely ha rosszul alakul, a részvények árfolyama akár 12 000 forintig is eshet. A Mol-t egyelőre fogja a 200 napos mozgóátlaga, de érdemi felpattanást szerdán sem sikerült produkálnia. A Telekom szerdán piaczárás után publikálta a gyorsjelentését, amely kicsit rosszabb lett a vártnál, így tesztelésre kerülhet a 451 forintos részvény árfolyam. A Richter a 30 napos mozgóátlaga fölött tudott maradni, sőt meg is pattant róla szerdán, ami pozitív jel. A pénteki gyorsjelentésig a gyógyszerpapír relatív ereje fennmaradhat.

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 265,76 pontos, 0,65 százalékos emelkedéssel, 41 350,33 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,6 milliárd forint volt. A Mol ára 2 forinttal, 0,06 százalékkal 3094 forintra csökkent, 3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 20 forinttal, 0,16 százalékkal 12 480 forintra erősödtek, forgalmuk 6,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom ára 4 forinttal, 0,88 százalékkal 460 forintra nőtt, forgalma 254,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 140 forinttal, 2,49 százalékkal 5755 forintra emelkedett, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.