Budapesti férfi tenisztorna - Valkusz kiesett párosban

    Budapest, 2019. április 22., hétfő (MTI) - Valkusz Máté oldalán a szerb Nenad Zimonjiccsal kiesett az első fordulóban a Hungarian Open elnevezésű, 524 340 euró (165,2 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás férfi tenisztornán.
hirdetés
    A 20 éves magyar játékos neves partnerrel lépett pályára a Sport11 Sportcentrumban, ugyanis a 42 éves Zimonjic párosban és vegyespárosban nyolc Grand Slam-tornát nyert meg, és volt páros világelső is. A hétfői meccsen azonban a brit Skupski fivérek, Ken és Neal kezdtek jobban, és 19 perc alatt 6:0-lal besöpörték az első szettet.

    A nyolcadik játékban aztán meglett a szabadkártyás magyar-szerb duó első gémje, s innentől kiegyenlítetté vált a küzdelem. A játszmát lezáró rövidítésben Valkuszék 2-2 után csak két pontot tudtak nyerni, így 1 óra 4 perc elteltével az ellenfél ünnepelhetett.

    A párosok küzdelmeiben hazai részről még a szabadkártyás Nagy Péter, Borsos Gábor duó lesz érdekelt.

    Egyesben a világranglistán 323. Valkuszra nehéz feladat vár, ugyanis a vasárnap Monte-Carlóban döntős szerb Dusan Lajoviccsal (24.) találkozik élete első ATP-főtáblás mérkőzésén.

    Ami a hétfői egyes meccseket illeti, kiesett a hetedik helyen kiemelt kazah Mihail Kukuskin, a két éve döntős szlovén Aljaz Bedene ugyanakkor bejutott a 16 közé.

    Eredmények:

    páros, nyolcaddöntő:

    -------------------

    Ken Skupski, Neal Skupski (brit, 3.)-Valkusz Máté, Nenad Zimonjic (magyar, szerb) 6:0, 7:6 (7-4)

    egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

    -------------------------------------

    Berrettini (olasz)-Kukuskin (kazah, 7.) 6:4, 6:4

    Bedene (szlovén)-Tomic (ausztrál) 7:6 (7-5), 6:4