Egységes szerkezetben működik tovább a hazai IT-nagyvállalat

    Budapest, 2019. január 30., szerda (MTI) - A 4iG beolvasztotta leánycégeit a társaságba, a Fővárosi Törvényszék kedden kiadott végzése szerint 2019. január 31-ével - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
hirdetés
    Az Axis Rendszerház Informatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft., a Mensor3D Kft. és a HUMANsoft Elektronikai Kft. beolvadásával a közlemény szerint az integrált informatikai nagyvállalat dinamikus fejlődési pályára állhat a közös márkanévvel és az immár ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal.

    A strukturális átalakításokkal minden korábbinál versenyképesebb magyar informatikai nagyvállalat működésének kereteit hoztuk létre annak érdekében, hogy kiváló IT-szakembereinkre támaszkodva sikeresen szolgálhassuk ki a Magyarországon és a régióban folyamatosan növekvő piaci igényeket - idézi a közlemény Jászai Gellértet, a 4iG Nyrt. igazgatóságának elnökét.

    A megbízásokért jellemzően a nagy nemzetközi IT-vállalatok helyi társaságaival versenyző 4iG központosította, összehangolta és egységesítette tevékenységeit, elősegítve ezzel az erőteljesebb piaci fellépését és az erőforrásainak jobb kihasználását és összességében az eredményesebb működést - tette hozzá.

    A cég tavalyi háromnegyedéves beszámolója szerint a 4iG Nyrt. részvényeinek több mint 50 százalékát 2018 júniusa és októbere között szerezte meg az Opus-Konzum csoport. A szerdai közleményben kiemelik, hogy az Opus-Konzum cégcsoport tulajdonszerzése, majd a tőzsdei társaságok fúziója felgyorsította a korábban önállóan működő négy vállalat szervezeteinek integrálását, a leányvállalatok beolvadása során felszabadult erőforrásokkal új projektekbe kezdhet az egységesen 4iG néven működő társaság.

    A közgyűlési határozatok szerint lezajló, az előzetesen tervezettnél mindössze egy hónappal hosszabb folyamattal áttekinthetőbb, a tőzsdei követelményeknek és a stratégiai növekedési, valamint az ahhoz kapcsolódó eredményességi várakozásoknak egyaránt megfelelő szervezetet és működési rendet alakít ki a megújult menedzsment - tették hozzá.

    A legutóbbi jelentése szerint 2018 I-III. negyedévében a cégcsoport IFRS (nemzetközi pénzügyi szabvány) szerinti konszolidált értékesítési árbevétele 9,3 milliárd forint volt, ami 20,6 százalékos csökkenést mutatott az előző év azonos időszakához mérten. Ez részben a Microsoft partnerség megszűnésének, részben a pályázaton elnyert megrendelések kései indulásának következménye. A vállalatcsoport üzleti eredményessége EBITDA-szinten 45 millió forint volt; ez 168 millió forinttal kedvezőbb a 2017. I-III. negyedévi 123 milliós veszteségnél. A növekedés elsődlegesen annak következménye, hogy a belső erőforrások kihasználása a korábbinál hatékonyabb volt.

    A társaság papírjait a BÉT standard kategóriájában jegyzik, az elmúlt egy évben legalacsonyabb áruk 195 forint, a legmagasabb 2280 forint volt, a legutóbbi kereskedési napon 2080 forinton zártak.