EP-választás - A Jobbik a migrációt tartja a legnagyobb problémának

    Budapest, 2019. május 9., csütörtök (MTI) - A Jobbik a migrációt tartja a legnagyobb problémának, és sokkal radikálisabban lépne fel ellene, mint a Fidesz - közölte az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) listavezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorsávjában, pártja programját ismertetve a május 26-i EP-választásra.
hirdetés
    Gyöngyösi Márton azt mondta, a határokat nem rendőrökkel és katonákkal, hanem a határőrség visszaállításával védenék.

    A Jobbik felelős, konstruktív párbeszédre készül az európai politikában május 26-a után, ezért tárgyalásos úton keresne megoldást a migráció felszámolására - tudatta.

    Hangsúlyozta, a migrációt meg kell állítani, mert akkor az emberek észrevennék, hogy a Fidesz "szétlopta az országot, médiabirodalmat és korrupt, autokratikus kormányzást" épített ki, valamint alacsonyan tartja a béreket.

    Beszélt arról is, hogy több százezer magyar munkavállaló hagyta el az országot, mert nem tudott a szülőföldjén boldogulni. Emiatt a párt radikális bérfelzárkóztatási programot indítana, amíg a bérek el nem érik a nyugati színvonalat, és az uniós forrásokat is ennek vetné alá.

    Az uniós források a magyar embereket illetik, nem Orbán Viktor "haveri körét és oligarcháit" - tette hozzá.

    Gyöngyösi Márton tűrhetetlennek nevezte, hogy miközben a kormány bevándorlásellenes kampányt folytat, migránsokat telepít be az elvándorlás miatt kialakult munkaerőhiány pótlására.

    A Jobbik az olcsó munkaerő betelepítése ellen zéró toleranciát hirdetne, helyette a magyar embereket a bérfelzárkóztatással tartaná itt - közölte.

    Úgy vélte, a magyar versenyképesség legnagyobb gátja a korrupció, ezért az ellen is zéró toleranciát hirdetnének. Ha a korrupció felszámolásában a magyar ügyészség nem partner, akkor az európai ügyészséghez fordulnak majd - fűzte hozzá.

    Soha ekkora tétje nem volt még EP-választásnak, idén ugyanis azt kell eldönteni, hogy az emberek megengedik-e Orbán Viktornak, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból és Magyarországot "bérrabszolgaságon alapuló diktatúrává züllessze" - fogalmazott a Jobbik EP-listavezetője.

    A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. döntése értelmében az európai parlamenti választáson listát állító kilenc párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorsávjában. A közmédia a sorrendről sorsolással döntött, a pártok képviselői május 6-tól 16-ig hétköznapokon érkeznek a stúdióba. A választási program ismertetésére vonatkozó öt percet a törvényben garantált időkereten felül biztosítja a pártok számára a közmédia.